پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

مؤسس مدرسه علمیه آیت‌الله مجتهدی قم با تأکید بر جذب و پرورش علاقه‌مندان دروس حوزوی از همه اقشار در سنین مختلف، پذیرش طلبه شبانه را راهی برای حضور بیشتر حوزه در میان مردم بر شمرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی رامشک در گفت‌وگو با مرکز خبر حوزه، با اشاره به تاریخچه راه‌اندازی مدرسه علمیه آیت الله مجتهدی قم اظهار داشت:‌ این مدرسه در سال 87 با مجوز شورای عالی حوزه‌های علمیه و با پذیرش 47 طلبه در پایه یک کار خود را آغاز و شروع به تربیت شاگردان مکتب امام صادق (ع) نمود.

وی به فعالیت های این مدرسه در تربیت طلاب به صورت شبانه اشاره کرده و گفت: برخی از علاقه‌مندان به فراگیری علوم حوزوی به دلیل نداشتن شرایط سنی یا اشتغال به کار، فرصت کافی برای حضور در برنامه‌های روزانه حوزه را ندارند؛ از این رو این مدرسه در زمانی غیر  اداری و بدون محدودیت سنی، کلاس‌های علوم دینی را برای آنها برگزار می‌‌کند.

*تحصیل 150 طلبه در نوبت شبانه

حجت‌الاسلام والمسلمین رامشک با اشاره به استقبال خوب اقشار مختلف مردم از بخش شبانه مدرسه علمیه آیت‌الله مجتهدی، یادآور شد: تقاضاهای زیادی برای فراگیری علوم دینی در این مدرسه وجود دارد، ولی باتوجه به نبود ظرفیت کافی، تنها تعدادی از آنها می‌توانند در کلاس‌ها حضور یابند.

وی ادامه داد: امروز نزدیک به 150 طلبه به صورت شبانه در مدرسه علمیه آیت الله مجتهدی قم مشغول تحصیل هستند که تعدادی از آنها دارای مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد می‌باشند.

* راهی برای حضور حوزه در میان مردم

مؤسس مدرسه علمیه آیت‌الله مجتهدی قم، وجود مدارس علمیه شبانه را راهی برای حضور حوزه در میان اقشار مختلف مردم دانسته و گفت: زمانی که طلبه به صورت شبانه جذب شود، خود به خود حوزه در میان مردم حضور می‌یابد؛ به این صورت که با تربیت این افراد که کارمند،‌ معلم، کاسب و... هستند، در آموزش و پرورش، ادارات، بازار و سایر قشر های مردم نفوذ و به ترویج علوم اهل بیت (ع) می‌پردازند.

حجت‌الاسلام والمسلمین رامشک با بیان این که نباید با ایجاد محدودیت سنی از ورود مردم به حوزه جلوگیری نمود، تصریح کرد: حوزه باید مانند کلاس امام صادق(ع) باشد که از هر قشر و سنی در آن حضور داشتند؛ امروز این خلأ در حوزه وجود دارد و تشکیل کلاس‌های شبانه در این مدرسه به منظور برطرف کردن این خلأ می‌باشد.

وی، ایجاد مدرسه‌ای با سیاست‌ها و رویکرد‌های مدرسه آیت‌الله مجتهدی تهران را یکی از اهداف تأسیس این مدرسه دانسته و گفت: بیشتر طلاب برای ادامه تحصیل در سطوح بالای حوزه، در زمینه ادبیات عرب دارای  مشکلات عدیده‌ای هستند، لذا با توجه به تجربه مدرسه آیت الله مجتهدی در تهران مناسب دیده شد تا در قم نیز مدرسه‌ای به این سبک راه‌اندازی گردد.

* برگزاری کارگاه‌های ادبیات عرب

حجت‌الاسلام و المسلمین رامشک ادامه داد: در مدرسه علمیه آیت‌الله مجتهدی تهران تجزیه و ترکیب ادبیات عرب به صورت کارگاهی به طلاب ارائه می‌شود، به این صورت که اساتید مربوطه کتاب‌هایی چون نهج‌البلاغه، صحیفه سجادیه و قرآن را در کارگاه‌ها به صورت تجزیه و ترکیب ارائه و طلاب نیز به صورت کاربردی قواعد تئوری را اجرا می‌نمایند که این تجربه در قم نیز اجرا می‌گردد

وی همچنین در تبیین برنامه‌های پژوهشی مدرسه علمیه آیت‌الله مجتهدی قم ابرازداشت:‌ برای تقویت پژوهش در میان طلاب، علاوه بر پژوهش‌های کلاسی که از سوی اساتید به طلاب ارائه می‌شود، در ایام تعطیلی همچون عید نوروز،  پیک علمی شامل دروس آموزشی خوانده شده،‌ به آنها ارائه و موظف به تکمیل آن هستند.

* ضرورت اهتمام طلاب به امر پژوهش

مؤسس مدرسه علمیه آیت‌الله مجتهدی قم، توجه پژوهش را همچون آموزش امری ضروری دانسته و گفت:‌ طلاب باید در کنار آموزش، پژوهش نیز داشته باشند، به این صورت که سه روز درس بخوانند و سه روز آموخته‌های خود را پژوهش نمایند و برای این که این پژوهش‌ها درست باشد، این امور باید زیر نظر اساتید صورت گیرد.

وی با  اشاره به تعداد کتاب‌های آموزشی فراوان در حوزه که فرصت پژوهش را از طلاب می‌گیرد، اظهار داشت:‌ این‌که ده‌ها کتاب به طلاب داده شده و آنها برای گذراندن آن تنها مجبور به حفظ کردن شوند، نمی‌تواند طلبه را به افراد توانمند تبدیل نماید.

* مباحثه، راهی برای شکوفایی علمی طلاب

حجت‌الاسلام والمسلمین رامشک در ادامه، حفظ سنت‌های حوزه را ضروری دانسته و اذعان داست: یکی از سنت‌های موجود در حوزه مباحثه است؛ به گونه‌ای که بسیاری از بزرگان تأکید دارند که مجهولات علمی در مباحثه برطرف شده و شکوفایی درسی ایجاد می ‌شود.

مؤسس مدرسه علمیه آیت‌الله مجتهدی قم تصریح کرد: طلبه با مباحثه، اشراف کامل‌تری نسبت به دروس پیدا می‌کند؛ از این رو برای حضور در پایه‌های بالاتر و دروس جدید مشکلی ندارد.

وی در ادامه به فعالیت‌های فرهنگی مدرسه علمیه آیت‌الله مجتهدی اشاره کرده و گفت: با توجه به اهمیت اخلاق در زندگی طلبگی، این مدرسه اهتمام خاصی به اخلاق طلاب دارد و در کنار برنامه‌های فرهنگی که در مناسبت‌های مختلف برگزار می‌شود، اساتید همه روزه پیش از آغاز دروس خود، روایتی از ائمه معصوم(ع) قرائت و آن را تفسیر می‌کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین رامشک افزود: البته با توجه به حجم بالای برنامه آموزشی، دست ما برای اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی باز نیست  و نمی‌توانیم آن‌گونه که باید، این فعالیت‌ها را به مرحله اجرا درآوریم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • علی اصغر فراهانی AE ۲۳:۴۰ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۳
    0 0
    اجرتان با خدا
  • عبدالمجید خسروی IR ۲۱:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۲
    0 0
    با سلام و اهدای تحیت ضمن آرزوی توفیقات روزافزون برای شما رهروان راه امامان و گسترش دهنده فرهنگ تشیع، بنده با۴۷ سال سن علاقه مند به تحصیل در این حوزه مبارک میباشم،خواهشمندم در باب زمان و شرایط ثبت نام در صورت امکان راهنمایی لازم را مبذول فرمائید. جزائکم الله خیرا